Gewoon Gevoel

Gewoon Gevoel is een praktijk voor haptotherapie en coaching op haptonomische basis. Deze vorm van therapie en coaching is gebaseerd op de haptonomie, waarbij het gevoelsleven centraal staat.

Wat is haptotherapie
Haptotherapie is een dynamische en speelse therapievorm die gericht is op het in balans brengen van het Voelen, Denken en Doen. Als deze drie in balans zijn dan voelen we ons ‘op ons best’. Echter, wanneer uit balans kunnen er diverse klachten ontstaan, zoals: overbelasting, vermoeidheid, depressie, besluiteloosheid, gevoel van angst en paniek, onverklaarbare pijnklachten, burn-out, etc.
Tijdens de Haptotherapie behandeling is het aanraken van de client een belangrijk onderdeel in de begeleiding naast diverse ervaringsoefeningen en gesprek. Aanraken helpt om weer (beter) in contact te komen met jouw eigen fysieke en emotionele gevoelsleven. Samen zullen we onderzoeken wat je van jezelf voelt, hoe je omgaat met situaties in het hier-en-nu, en in het contact met anderen. Door je hier bewust van te worden is het mogelijk om jouw eigen voelend vermogen verder te ontwikkelen. Ervaring en inzicht in de rol die jouw gevoelens spelen in het dagelijks leven geven mogelijkheid tot persoonlijke ontwikkeling en het verheldert (non-verbale)-communicatie in het contact met anderen.

‘Uit je hoofd, in je lijf’

 

Over Marjolein Alvares (haptotherapeut)
Ik, Marjolein Alvares, ben haptotherapeut en eigenaar van ‘Gewoon Gevoel’, praktijk voor haptotherapie en coaching. Naast mijn werk als haptotherapeut in mijn eigen praktijk ben ik ook assistent docent bij het opleidingsinstituut voor haptonomie ‘Synergos’ in Amersfoort. Bij Synergos heb ik ook de 4-jarige post HBO opleiding tot haptotherapeut gevolgd.

Toen ik zelf voor het eerst in aanraking kwam met haptotherapie werd ik mij ervan bewust dat ik vooral bezig was met veel doen en ik nauwelijks aandacht had voor wat ik voelde. Dat ik niet lekker in mijn vel zat vond ik alleen maar lastig en belemmerend in alles wat ik moest doen. In mijn hoofd was het druk met alle gedachten die voorbij kwamen over dingen die gebeurd waren en nog gingen komen. Ik moest veel van mijzelf op den duur beleefde ik nergens meer echt plezier aan. Haptotherapie hielp mij om te luisteren naar mijn gevoel en naar de signalen van mijn lijf. Dat heeft mij geholpen weer balans te vinden en opnieuw te ontdekken waar ik blij van word. Mijn enthousiasme voor haptotherapie heeft ertoe geleid dat ik nu zelf haptotherapeut ben en met veel plezier anderen help in het eigen proces naar balans en herstel.

Mocht je meer willen weten over wat ik als therapeut te bieden heb en waar ik bij zou kunnen helpen, neem dan gerust contact met mij op.

Registratie en vergoeding
Als haptotherapeut ben ik aangeslopen bij de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG) en Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ). Haptotherapie bij ‘Gewoon Gevoel’ wordt door de meeste zorgverzekeraars deels vergoed vanuit het aanvullende pakket.

Contactgegevens

Gewoon Gevoel

Folkertsstraat 4 B
4241 BE Arkel

 06-52613035

marjolein@gewoongevoel.nl

www.gewoongevoel.nl