Gewoon Gevoel

Even voorstellen
Mijn naam is Marjolein Alvares, 39 jaar oud, en begin van het jaar 2020 ben ik aan een nieuw avontuur begonnen en gestart met mijn eigen praktijk ‘Gewoon Gevoel’. Op dit moment zit ik in de afstudeerfase van de 4 jarige post-HBO opleiding Haptotherapie bij het opleidingsinstituut Synergos in Amersfoort en ik hoop in de loop van dit jaar af te studeren. Naast Haptonomie heb ik een biomedisch wetenschappelijke achtergrond en meer dan 10 jaar ervaring in het bedrijfleven op het gebied van klinisch onderzoek. Mijn kennis vanuit opleidingen en werk, samen met mijn persoonlijke levenservaring vormen de basis voor mij als Haptotherapeut.
Mocht je meer willen weten over wat ik als therapeut te bieden heb en waar ik bij zou kunnen helpen, neem dan gerust contact met mij op.

‘Haptonomie’ wat is dat nu eigenlijk
Dit is een vraag die ik regelmatig krijg. Daarom hier een korte uitleg… Haptonomie is een wetenschap die zich bezig houd met het gevoelsleven van de mens. Hapsis (Hapto) = gevoel/tast en Nomos (nomie) = regel/wetten. Wat voel je van je lijf? Welke emoties voel je, en MAG je die voelen van jezelf? Wat voel je in contact met anderen? Voel je bij een bepaalde gebeurtenis of situatie een JA😊, of een NEE ☹, oftewel beweeg je ergens naartoe of vanaf? Wist je dat je dit eigenlijk in iedere situatie in je leven voelt? Zo kun je jouw gevoel zien als een kompas dat verteld wat wel en niet goed voor je is. Dit kan helpen om bepaalde beslissingen te nemen en daarmee dichter bij jezelf te blijven. Alleen in onze maatschappij is voelen en gevoel steeds meer op de achtergrond geraakt. We zijn meer denkers en doeners geworden en is het niet meer zo gewoon om ons gevoel te voelen, te laten zien en te delen met anderen. Hierdoor kunnen diverse klachten ontstaan, waarbij Haptotherapie helpend zou kunnen zijn.

Wat doe ik als Haptotherapeut
Haptotherapie is gericht op het in balans brengen van het Voelen, Denken en Doen. Als deze drie in balans zijn dan voelen we ons ‘op ons best’. Echter, wanneer uit balans kunnen er diverse klachten ontstaan, zoals: overbelasting, vermoeidheid, depressie, besluiteloosheid, gevoel van angst en paniek, onverklaarbare pijnklachten, burn-out, etc.
Tijdens de Haptotherapie behandeling is het aanraken van de client een belangrijk onderdeel in de begeleiding naast diverse ervarings oefeningen en gesprek. Aanraken helpt om weer (beter) in contact te komen met je eigen fysiek en emotionele gevoelsleven. Samen zullen we onderzoeken wat je van jezelf voelt, hoe je omgaat met situaties in het hier-en-nu, en in het contact met anderen. Door je hier bewust van te worden is het mogelijk om jouw eigen voelend vermogen verder te ontwikkelen. Ervaring en inzicht in de rol die jouw gevoelens spelen in het dagelijks leven geven mogelijkheid tot persoonlijke ontwikkeling en het verheldert (non-verbale)-communicatie in het contact met anderen.


Geinteresseerd?
Aangezien ik op dit moment nog in opleiding ben voer ik mijn behandelingen uit onder supervisie van de opleiding tegen gereduceerd tarief. Voel je vrij om contact met mij op te nemen voor meer informatie.

Contactgegevens

Gewoon Gevoel

Folkertsstraat 4 B
4241 BE Arkel

 06-52613035

marjolein@gewoongevoel.nl

www.gewoongevoel.nl